Η Νέα Ορλεάνη ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» τον τυφώνα «Ισαάκ» με ένα τεράστιο τείχος - iefimerida.gr

Η Νέα Ορλεάνη ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» τον τυφώνα «Ισαάκ» με ένα τεράστιο τείχος

Η Νέα Ορλεάνη ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» τον τυφώνα «Ισαάκ» με ένα τεράστιο τοίχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα παγκόσμιας κλάσης αντιπλημμυρικό σύστημα που κόστισε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Νέα Ορλεάνη αναμένει τον τυφώνα «Ισαάκ», ο οποίος πλησιάζει τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα.

Για πρώτη φορά, το πρωί της Τρίτης, το Μηχανικό του Αμερικανικού Στρατού, μετακίνησε τη γιγαντιαία πόρτα στη θέση που πρέπει να είναι σε περίπτωση εκτεταμένης πλημμύρας, στο άνω άκρο της λίμνης Μπόργκιν, κλείνοντας και αποκλείοντας από τα νερά, μια περιοχή μήκους 3,2 χιλιομέτρων και ύψους 7,9 μέτρων.

Για τη Νέα Ορλεάνη το σύστημα αυτό που είναι γνωστό ως «Το Μεγάλο Τείχος» (The Great Wall), αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας και προστασίας, των περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, από ένα παλιρροϊκό κύμα που θα έρθει με εξαιρετική ισχύ, από τον Κόλπο του Μεξικού.

Το φράγμα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, και αποτελείται από ένα δίκτυο γιγαντιαίων αντλιών, μήκους 563 χιλιομέτρων, από δίκτυο ύδρο-συλλεκτών και πέτρινων εμποδίων ,που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης.

«Για τους κατοίκους της πόλης, υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση ασφαλείας που το σύστημα είναι τώρα στη θέση του», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης. Μίτς Λάντριου.

Το αναβαθμισμένο αντιπλημμυρικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει 73 πύλες σε πέντε περιοχές, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την πόλη από τυφώνες «κατηγορίας 3». Αυτό ήταν το επίπεδο ισχύος του τυφώνα Κατρίνα, που στις 29 Αυγούστου του 2005, έστειλε ένα παλιρροιακό κύμα που πλημμύρισε το 80% της Νέας Ορλεάνης, σκοτώνοντας 1.500 άτομα και προκαλώντας ζημιές 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Τα νέα αναχώματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας βιωσιμότητας της Νέας Ορλεάνης μετά την Κατρίνα», δήλωσε ο Τζόν Μπάρι, συγγραφέας του "Rising Tide", της ιστορίας για τη μεγάλη πλημμύρα του Μισισιπή το 1927.

Πριν από ακριβώς επτά χρόνια, ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη, με ένα παλιρροϊκό κύμα που νίκησε τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης.

Τότε τα νερά της λίμνης Ποντσαρτρέιν κύλησαν ελεύθερα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και βυθίζοντας τα σπίτια, σε νερά βάθους, 5 μέτρων.

Εξάλλου τα 24 αντλιοστάσια της πόλης μπορούν να αντλήσουν 110 δισεκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα, όγκος περισσότερος από τη ροή του ποταμού Οχάιο, που είναι ο πέμπτος σε μέγεθος ποταμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ