Κλείδωσε το πακέτο των 11,5 δισ. - Εκκρεμούν τα ειδικά μισθολόγια - iefimerida.gr

Κλείδωσε το πακέτο των 11,5 δισ. - Εκκρεμούν τα ειδικά μισθολόγια

«Κλείδωσε» το πακέτο των 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, το βασικό πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Τρόικα, κατά την σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η πολιτική συμφωνία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, επήλθε, καθώς το σχέδιο που είχε καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο πήρε έγκριση η οποία ωστόσο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν θα συζητηθούν σε συναντήσεις των επιτελείων των κομμάτων που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε πως θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν «απαράβατα όρια» ώστε τα μέτρα να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, να μην πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά ούτε και τη μεσαία τάξη όπως είπε, αλλά να πιάνουν τόπο.

«Πρέπει να εξηγήσουμε στη Βουλή και την κοινή γνώμη ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που μας βγάζει από το τούνελ, επιβεβαιώνει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη και αλλάζει το κλίμα στην πραγματική οικονομία. Ετσι αποκτούν νόημα και τα περιβόητα μέτρα», είπε ο κ.Βενιζέλος καλώντας τους Έλληνες πολίτες «να είναι επιφυλακτικοί στον καταιγισμό σεναρίων που ακούγονται».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είπε για άλλη μία φορά πως «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί». Παράλληλα χαρακτήρισε τις διαφωνίες που έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ως: «ένα-δύο ελάσσονα ζητήματα, τεχνικής φύσεως». Τόνισε δε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων».

Ανοικτό μένει επίσης το ζήτημα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, καθώς το θέμα δεν έχει κλείσει. Παράλληλα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει μείωση συντάξεων του ΟΓΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ