Αθανασία μέχρι το 2045 υπόσχεται Ρώσος δισεκατομμυριούχος - iefimerida.gr

Αθανασία μέχρι το 2045 υπόσχεται Ρώσος δισεκατομμυριούχος

Αθανασία μέχρι το 2045 υπόσχεται Ρώσος δισεκατομμυριούχος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το έτος 2045 έχει θέσει ως χρονικό περιθώριο για να επιτύχει την ανθρώπινη αθανασία, ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος θέλει να ιδρύσει ένα ερευνητικό κέντρο στο οποίο επιστήμονες θα εργάζονται για αυτόν τον σκοπό.

Ο Ντμίτρι Ίτσκοφ ένας μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης, ίδρυσε ένα κόμμα στην Ρωσία, με το όνομα «Εξέλιξη 2045» και υπόσχεται πως μέχρι τότε θέλει να δημιουργήσει ένα νέο στάδιο για τον ανθρώπινο πολιτισμό ανά τον πλανήτη.

Ο Ίτσκοφ προκειμένου να στελεχώσει το ερευνητικό του κέντρο, έχει έρθει σε επαφή με 30 κορυφαίους Ρώσους επιστήμονες οι οποίοι θα αφοσιωθούν στην εξεύρεση της αθανασίας.

Στο τριακονταετές αυτό πρόγραμμα οι επιστήμονες θα επικεντρωθούν στο πώς θα γίνει εφικτή η «μεταφορά συνείδησης» των ανθρώπων σε «άβαταρ» ή ρομπότ. Όπως ο ίδιος έχει πει, η φιλοδοξία του είναι να κάνει τον άνθρωπο ένα νέο είδος.

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία σωμάτων-ολογραμμάτων τα οποία θα είναι «ξενιστές» ανθρώπινης συνείδησης. Ο μεγιστάνας μιλώντας στο Wired είπε πως πιστεύει σε κάτι σαν το Αμερικανικό Όνειρο, «εάν σε κάτι βάλεις όλη σου την ενέργεια μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα».

Ο ίδιος διαβεβαιώνει πως η τεχνολογία του δεν πρόκειται να δημιουργήσει μία κάστα δισεκατομμυριούχων οι οποίοι θα κυριαρχήσουν στον πλανήτη, αλλά θέλει να είναι προσιτή και μάλιστα στην τιμή ενός αυτοκινήτου.

Ο Ίτσκοφ προσπαθεί εν τω μεταξύ να πείσει και τους άλλους δισεκατομμυριούχους να επενδύσουν στο πρόγραμμά του, στέλνοντας μάλιστα έστειλε και ανοικτή επιστολή σε όλους όσους βρίσκονται στην λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Το εγχείρημά του πάντως αντιμετωπίζεται με δυσπιστία καθώς οι επικριτές του σχεδίου του λένε ότι δεν επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός καταναλωτής και πως δεν εστιάζει στο γεγονός πως όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ