Μυστήριο στην Κίνα με καρπούζια που ανατινάζονται - iefimerida.gr

Μυστήριο στην Κίνα με καρπούζια που ανατινάζονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγρότες στην Κίνα έχουν μέινει έκπληκτοι καθώς προσπαθούν καταλάβουν γιατί τα καρπούζια που καλλιεργούν ανατινάζονται το ένα μετά το άλλο.

Το φαινόμενο αυτό προκαλέι μεγάλες απώλειες στις καλλιέργειες και σύμφωνα με έρευνα τηλεοπτικού καναλιού της Κίνας, η υπερκατανάλωση φυτοφαρμάκων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την γρήγορη ανάπτυξή που προκαλεί την έκρηξη. Κινέζος αγρότης δήλωσε πως την επόμενη μέρα της χρήσης χημικών, 180 καρπούζια ανατινάχθηκαν (τα 2/3 της καλλιέργειάς του), ενώ άλλος ανέφερε πως παρότι δεν χρησιμοποιεί καθόλου φυτοφάρμακα αντιμετωπίζει και εκείνος το ίδιο πρόβλημα.

Άλλα κινεζικά μέσα αναφέρουν πως οι εκρήξεις άρχισαν μετά την εισαγωγή σπόρων από την Ιαπωνία,μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, ρίχνοντας το φταίξιμο στη ραδιενέργεια.

Ειδικοί πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς το φαινόμενο, αδυνατώντας να δώσουν μια πειστική εξήγηση, και αναφέρουν πως ίσως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών σε συνδιασμό με το τεράστιο μέγεθός τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα έκρηξη καρπούζια αγρότες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ