Mε διαδικασίες εξπρές η αποκρατικοποίηση του ΤΤ - iefimerida.gr

Mε διαδικασίες εξπρές η αποκρατικοποίηση του ΤΤ

Mε διαδικασίες εξπρές η αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε αιφνιδιαστικά από τη Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να επισπευσθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2011 το αργότερο ως την Παρασκευή 31 Αυγούστου, αμέσως μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι η επίσπευση αυτή σημαίνει ουσιαστικά ότι ξεκινά η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και αυτό γιατί στην κυβέρνηση έχουν πάρει μήνυμα μετά τις συναντήσεις Σαμαρά στην Ευρώπη ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε μια σημαντική κίνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός, ενώ πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του, ενώ τα κεφάλαια για την κάλυψη της χρηματοδότησης του Τ.Τ. θα προέλθουν από το ΤΧΣ κι η Τρόικα έχει δώσει ήδη το πράσινο φως.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναμένεται να εκδηλώσουν όσες τράπεζες παραμείνουν εκτός της διεκδίκησης της Εμπορικής.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ., το δημόσιο κατέχει άμεσα το 34%, έμμεσα άλλο ένα 10% που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο των ΕΛΤΑ, ενώ ποσοστό 7% έκαστη διαθέτουν η Eurobank και η Εθνική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ