Οι Δήμοι απειλούν με μπλακ άουτ λόγω έλλειψης κονδυλίων - iefimerida.gr

Οι Δήμοι απειλούν με μπλακ άουτ λόγω έλλειψης κονδυλίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι Δήμοι διαμαρτυρόμενοι για το μαχαίρι στη χρηματοδότησή τους και κατεβάζουν ρολά μέχρι αύριο εν αναμονή της συνάντησης των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης δήλωσε ότι αν συνεχιστούν οι περικοπές οι Δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών. Την τελευταία τριετία έχουμε μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 60%, αναφέρει και τονίζει ότι από τον Ιούλιο του 2012 οι Δήμοι είχαν επιπλέον μείωση των πόρων κατά 29%.

Οι Δήμοι έχουν υλοποιήσει κατά γράμμα τον «Καλλικράτη» και συνέβαλαν στην εξοικονόμηση πόρων και στον εξορθολογισμό των δαπανών. Εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ επισημαίνουν ότι ο «Καλλικράτης» ψηφίστηκε χωρίς να έχουν προβλεφθεί τα αντίστοιχα κονδύλια για την υλοποίησή του και τώρα το πρόβλημα «σκάει» στα χέρια των δημάρχων.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη και εξήγησε ότι απαιτούνται 2,7 εκατομμύρια ευρώ ως ελάχιστος όρος επιβίωσης.

Αύριο ξεκινάει το συνέδριο της ΚΕΔΕ και οι εξελίξεις θα κριθούν από τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ