Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Τετάρτη 28/8 - Μικρούτσικος και Φαραντούρη στο Ηρώδειο - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Τετάρτη 28/8 - Μικρούτσικος και Φαραντούρη στο Ηρώδειο

Εκδηλώσεις στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, οι Active Member γιορτάζουν στην Τεχνόπολη, οι Όρνιθες στο Θέατρο Ρεματιάς και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο

Για πρώτη φορά φέτος μοιράζονται τη σκηνή και παρουσιάζουν τη συναυλία «Η Συνάντηση», με τη Μαρία Φαραντούρη να ερμηνεύει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και τον Θάνο Μικρούτσικο να παίζει για εκείνη στο πιάνο τραγούδια του Χατζιδάκι, του Kurt Weill, του Lucio Dalla κ.ά. Σε νέα ενορχήστρωση η «Κατάσταση Πολιορκίας», το εμβληματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη
Ηρώδειο 21.00
Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 10 εως 68 ευρώ

  • Flogging Molly

H επταμελής ιρλανδο-αμερικάνικη μπάντα επιστρέφει στην Αθήνα για ένα εκρηκτικό folk-punk πανηγύρι. Opening act από Bad Bid.
Gagarin 205 Live Music Space 21.00
Είσοδος: 25 ευρώ

  • 20 Χρόνια Active Member

Όπως πάντα ποιητικοί και καυστικοί, οι εγχώριοι εκπρόσωποι της low bap B.D. Foxmoor και Sadahzinia σε τραγούδια απ' όλη τη δισκογραφία τους.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, 2103475518)
Είσοδος: 10 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ

  • Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει του Πέτρου Ζούλια

Είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

  • Όρνιθες του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Οι «Όρνιθες» παρουσιάσθηκαν το 414 π.Χ. στα Διονύσια, χαρίζοντας στον δημιουργό της το δεύτερο βραβείο. Ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Όρνιθες» απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

  • Ιφιγένεια εν Αυλίδι από την 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Η τραγωδία του Ευριπίδη, «Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι», ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα.
Δημοτικό Θέατρο 'Αλσους «Δ.ΚΙΝΤΗΣ», στην Ηλιούπολη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ