Οι Νήσοι Κουκ φιλοξενούν το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο - iefimerida.gr

Οι Νήσοι Κουκ φιλοξενούν το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο

Οι Νήσοι Κουκ θα φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο τον κόσμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πολύ σημαντική κίνηση, που θα συμβάλει στη διατήρηση σπάνιων ειδών αλλά και στην καλύτερη και εκτενέστερη μελέτη της χλωρίδας και της πανίδας του Ειρηνικού ανακοίνωσαν οι αρχές των Νήσων Κουκ. Πρόκειται για τη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφύγιου στον κόσμο, σε μια μεγάλη έκταση του ωκεανού.

Ο πρωθυπουργός Χένρι Πούνα, με την ευκαιρία της έναρξης του Φόρουμ του Ειρηνικού, μίλησε για το καταφύγιο των 1,065 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων που δημιουργήθηκε και επισήμανε ότι «είναι η μεγαλύτερη ζώνη στην ιστορία που δημιουργήθηκε από μία μόνο χώρα για την προστασία και τη διαχείριση του ωκεανού».

«Η προστασία του Ειρηνικού, της πανίδας και της χλωρίδας του είναι η συμβολή των Νήσων Κουκ στην ευημερία όχι μόνο των πληθυσμών μας, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αυτό το θαλάσσιο καταφύγιο θα προσφέρει το απαραίτητο πλαίσιο για την προώθηση της ανάπτυξης συνδυάζοντας από τη μία την οικονομική ανάπτυξη, μέσω του τουρισμού και της αλιείας και απο την άλλη, την προστασία της βιοποικιλότητας των ωκεανών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ