20 επαύλεις, 43 ιδιωτικά τζετ, 4 γιοτ και ένα σαραβαλιασμένο τροχόσπιτο έχει ο Πούτιν - iefimerida.gr

20 επαύλεις, 43 ιδιωτικά τζετ, 4 γιοτ και ένα σαραβαλιασμένο τροχόσπιτο έχει ο Πούτιν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εντελώς τσαρικός τρόπος ζωής του Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε στο στόχαστρο της κοινής γνώμης, μετά από αναλυτική αναφορά που ετοίμασε η αντιπολίτευση.

«Ο Πούτιν εδώ και πολλά χρόνια επιμένει να θεωρεί την κρατική περιουσία προσωπική του και να συντηρεί ένα αναιδές, κυνικό και πολυτελές lifestyle εις βάρος των φορολογούμενων».

Αυτό δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπόρις Νέμτσοφ στα πλαίσια μιας αναλυτικής αναφοράς του τρόπου που ζει ο Ρώσος πρόεδρος με τίτλο «Η ζωή ενός σκλάβου γαλέρας», χαρακτηρισμό που είχε προσδώσει παλιότερα στον εαυτό του ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου βγήκε και δήλωσε το αναμενόμενο, ότι δηλαδή «Όλα αυτά είναι κρατική περιουσία που ο Πούτιν χρησιμοποιεί νόμιμα ως εκλεγμένος πρόεδρος».

Παρόλαυτα είναι δύσκολο για την κοινή γνώμη να «χωνέψει» ένα lifestyle, η συντήρηση του οποίου κοστίζει -σύμφωνα με την αναφορά- 2,5 δις δολάρια το χρόνο.

Αναλυτικά οι παροχές που φέρεται να απολαμβάνει ο Ρώσος πρόεδρος είναι 20 πολυτελείς κατοικίες (ξεχωρίζει αυτή στην λίμνη Βαλντάι, έκτασης 9.200 στρεμμάτων, με σινεμά, bowling και εκλησία και δυο θέρετρα- ένα στην Μαύρη Θάλασσα και ένα στον Καύκασο), 43 ιδιωτικά τζετ (ξεχωρίζει το προεδρικό με καμπίνα 8 εκατ. δολαρίων που είναι στολισμένη με κοσμήματα), 15 ελικόπτερα και 700 αυτοκίνητα για εκείνον και την συνοδεία του.

Ενώ ιδιαίτερα καυστικά σχόλια προκάλεσε το σημείο της αναφοράς που κάνει λόγο για 4 υπερ-πολυτελή γιοτ (ένα πέντε επιπέδων με τζακούζι, μπάρμπεκιου και μαρμάρινο μπάνιο και ένα 54 μέτρων με πισίνα, κελάρι και κατρράκτη) και μια συλλογή 11 ρολογιών συνολικής αξίας 700.000 δολαρίων.

Τέλος, ο συντάκτης της αναφοράς (που δημοσιεύται στο internet, καθώς δεν βρέθηκε ρώσος εκδότης πρόθυμος να την τυπώσει) αναφέρει πως στην τελευταία του φορολογική δήλωση ο Πούτιν δήλωσε εισόδημα 113.000 δολάρια (όσο είναι ο προεδρικός μισθός), καθώς επίσης τρία παλιά αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ