Για «νομισματικό πόλεμο» με την Κίνα ετοιμάζεται η Μέρκελ - iefimerida.gr

Για «νομισματικό πόλεμο» με την Κίνα ετοιμάζεται η Μέρκελ

Για «νομισματικό πόλεμο» με την Κίνα ετοιμάζεται η Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ενδέχεται να θέσει το θέμα της ισοτιμίας του γιούαν, του κινεζικού νομίσματος, στην διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στο Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα της ευελιξίας στην διαμόρφωση της ισοτιμίας του νομίσματος», δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, πριν από την αναχώρηση της Μέρκελ για την Κίνα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η καγκελάριος Μέρκελ θα χρειαστεί να πείσει την ηγεσία της Κίνας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει μια ασφαλής επένδυση, αφού Κινέζοι επενδυτές υπέστησαν ζημίες κατά την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Οι υψηλές επιτοκιακές αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων τα καθιστούν μια ελκυστική επένδυση για τους Κινέζους επενδυτές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Παράλληλα η κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus είναι «αισιόδοξη» για την εξασφάλιση συμφωνιών στην Κίνα που θα προβλέπουν την πώληση τουλάχιστον 100 επιβατικών αεροπλάνων A320. Ο Τομ Έντερς, διευθύνων σύμβουλος της EADS, της μητρικής της Airbus, που εδρεύει στην Τουλούζη, θα συμμετάσχει στην μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που πρόκειται να συνοδεύσουν την Μέρκελ στην Κίνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ