Στη Μαδρίτη προστρέχει η Καταλονία, ζητώντας βοήθεια 5,02 δισ ευρώ - iefimerida.gr

Στη Μαδρίτη προστρέχει η Καταλονία, ζητώντας βοήθεια 5,02 δισ ευρώ

Προσφεύγει στο ταμείο στηριξης η Καταλονία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οικονομική βοήθεια των κεντρικών ταμείων, ζήτησε από την κυβέρνηση της Ισπανίας η Περιφέρεια της Καταλονίας η οποία έχει ανάγκη από πόρους ύψους 5,02 δισ.ευρω.

Η Περιφέρεια της Καταλονίας είναι μια από τις πλέον υπερχρεωμένες περιφέρειες της Ισπανίας και είναι η τρίτη στην σειρά μετά τις Μούρθια και Βαλένθια που προσφεύγει στο κυβερνητικό ταμείο της Μαδρίτης για να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Την απόφαση για την προσφυγή ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Φράνσεσκ Χόμς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός πώς παρά την προσφυγή της Καταλονίας, η περιφέρεια του θα δεχθεί μόνο οικονομικούς και όχι πολιτικούς όρους.

Πάντως το κυβερνητικό ταμείο των 18 δισ. ευρώ που έχει συσταθεί με σκοπό την οικονομική στήριξη των υπερχρεωμένων περιφερειών, δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ