Η καμαριέρα δεν γνώριζε ποιος ήταν ο παρ' ολίγον βιαστής της - iefimerida.gr

Η καμαριέρα δεν γνώριζε ποιος ήταν ο παρ' ολίγον βιαστής της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καμαριέρα, που αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στην ιστορία της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, που φέρεται ότι πραγματοποίησε εις βάρος της ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του παρ' ολίγον βιαστή της, μέχρι την επομένη της επίθεσης, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της την Τρίτη.

Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel είναι χήρα με μία κόρη 15 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα, από όπου και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Τζέφρι Σαπίρο, σκιαγραφώντας το προφίλ της.

"Δεν είχε ιδέα ποιος ήταν, ούτε και είχε οποιεσδήποτε προγενέστερες συναλλαγές μαζί του" τόνισε ο Σαπίρο, που εξειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν σωματικές βλάβες.

Το επεισόδιο φέρεται ότι συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, και η καμαριέρα δήλωσε ότι αγνοούσε την ταυτότητα του άντρα που της επιτέθηκε μέχρι την Κυριακή.

" Ένας φίλος της της τηλεφώνησε και την ρώτησε αν είχε καθόλου ιδέα ποιος ήταν ο άνθρωπος που της προσπάθησε να τη βιάσει", είπε χαρακτηριστικά ο Σαπίρο.

Ο 62χρονος Ντομινίκ Στρος Καν βαρύνεται με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης, της παράνομης κράτησης και του εξαναγκασμού σε θωπείες. Αν καταδικαστεί με βάση το παραπάνω κατηγορητήριο μπορεί να χρεωθεί με εγκλεισμό στις φυλακές πάνω από 25 χρόνια.

Οι δικηγόροι του πάντως αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Κακουργημάτων του Μανχάταν.

Εντωμεταξύ, από χθες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φωτογραφία της καμαριέρας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Στρος Καν, όπως ισχυρίζονται κάποιοι στο Διαδίκτυο. Το όνομά της είναι Ophelia Famotidina και τα τελευταία λεπτά η φωτογραφία της κάνει τον γύρο του κόσμου κυρίως μέσα από μπλογκ.

Στα διάφορα site αναφέρουν ότι είναι η γυναίκα που αποπειράθηκε να βιάσει ο Ντομινίκ Στρος Καν, αν και προς το παρόν αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τη σελίδα της εν λόγω κοπέλας στο Facebook, έχει γεννηθεί στις 17 Ιανουαρίου του 1979 και εργάζεται ως καμαριέρα στο Σοφιτέλ.

Η καμαριέρα δεν γνώριζε ποιος ήταν ο παρ' ολίγον βιαστής της | iefimerida.gr 0

Ο Μάϊκλ Μπλούμπεργκ, δήμαρχος της Νέας Υόρκης υπερασπίστηκε τις αστυνομικές αρχές της πόλης του απέναντι στην κριτική που δέχονται. Η μεταφορά του Στρος Καν με χειροπέδες μπροστά από τα ΜΜΕ καθώς και οι διαμαρτυρίες που εκφράζονται από ορισμένους Γάλλους πολιτικούς με αφορμή την εικόνα που παρουσίαζε ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ, κατά την προσαγωγή του, δεν πτόησαν τον Νεοϋορκέζο δήμαρχό, ο οποίος παρείχε πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς της αστυνομίας.

"Πράγματι νομίζω ότι είναι ταπεινωτικό, αλλά αν δε θέλεις να περπατάς έχοντας τα χέρια στις χειροπέδες τότε να μην παραβιάζεις το νόμο" δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη σε δημοσιογράφους.

«Δε διαθέτω πολύ κατανόηση για αυτό το γεγονός. Το σύστημα της Δικαιοσύνης δραστηριοποιείται όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να διακρίνει μια παράβαση του νόμου με τον ίδιο τρόπο για όλους», τόνισε ο Νεοϋρκέζος δήμαρχος.

Ο Μπλούμπεργκ υπερασπίστηκε επίσης και την απόφαση της δικαστού να αρνηθεί την πρόταση του δικηγόρου του Στρος Καν για εγγύηση 1.000.000 δολαρίων με σκόπο την αποφυλάκιση του.

«Θα έπρεπε να προσαχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου και νομίζω πως η δικαστής έκανε τη δουλειά της σωστά. Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος είναι το είδος των ανθρώπων που αν αφηνόντουσαν ελεύθεροι θα τους διδόταν στην ουσία μια καλή ευκαιρία να διαφύγουν και η Γαλλία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη σύναψη συμφωνίας έκδοσης με τις ΗΠΑ», τόνισε ο Μπλούμπεργκ.

«Μας ασκούν κριτική. Ας είναι. Το θέμα είναι αν αυτός ο άνθρωπος έχει διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται. Eίναι απολύτως απαράδεκτο αυτό που συνέβη», υπογράμμισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ