Apple εναντίον Samsung: Η τεχνολογία που οδήγησε σε δικαστική διαμάχη - iefimerida.gr

Apple εναντίον Samsung: Η τεχνολογία που οδήγησε σε δικαστική διαμάχη

Apple εναντίον Siemens: Η τεχνολογία που οδήγησε σε δικαστική διαμάχη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ισχυρισμός της Apple ότι η Samsung «υπέκλεψε» την ιδέα του iPhone και του iPad και δημιούργησε αντίγραφά τους, με την υπογραφή Samsung, οδήγησε τους δύο κολοσσούς στις δικαστικές αίθουσες.

Η Samsung, αρνήθηκε τις κατηγορίες και με τη σειρά της κατηγόρησε την Apple ότι έκλεψε την ασύρματη τεχνολογία που η Samsung χρησιμοποιεί στις δικές της συσκευές.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, δικαίωσε τελικά την Apple, αναγκάζοντας την Samsung να καταβάλλει ένα δισεκατομμύριο δολλάρια ως αποζημίωση και τα προβλήματα της εταιρίας μόλις άρχισαν,

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το δικαστήριο θα αποφανθεί αν τα προϊόντα της Samsung παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε τα προϊόντα της Samsung, θα πρέπει να κατέβουν οριστικά από τα ράφια και η εταιρία θα αναγκαστεί να τα σχεδιάσει από την αρχή, ή να τροποποιήσει πολλά απο τα χαρακτηριστικά τους, γεγονός που συνεπάγεται χρόνο και κόστος.

Ωστόσο, όσοι ασχολούνται νομικά με τη συγκεκριμένη διαμάχη, υποστηρίζουν ότι η ρίζα του προβλήματος είναι πολύ βαθύτερη κι ότι η Samsung είναι απλώς ο αποδιοπομπαίος τράγος. Ο Μαρκ Λέμλεϊ, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στανφορντ, δήλωσε ότι «ο πραγματικός στόχος της Apple ενδέχεται να είναι το οικοσύστημα της Android».

Το λειτουργικό σύστημα Android, που υπογράφει η Google, είναι σήμερα το δημοφιλέστερο λογισμικό κινητών παγκοσμίως, είναι ενσωματωμένο στις συσκευές των διασημότερων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων (στους οποίους εντάσσεται και η Samsung) και αποτελεί μεγάλη επιχειρηματική απειλή για την Apple.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ