Το ξενοδοχείο που δούλευε ο Πακιστανός στην Πάρο δεν έκλεισε ποτέ - iefimerida.gr

Το ξενοδοχείο που δούλευε ο Πακιστανός στην Πάρο δεν έκλεισε ποτέ

Το ξενοδοχείο που δούλευε ο Πακιστανός στην Πάρο δεν έκλεισε ποτέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι και αν το υπουργείο Εργασίας εφάρμοσε για πρώτη φορά τον νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομα μετανάστες χωρίς χαρτιά και δόθηκε εντολή ναανασταλεί η λειτουργία του ξενοδοχείου της Χρυσής Ακτής, στο οποίο απασχολείτο παράνομα ο Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα τη 15χρονη, τελικά η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Η δικαστική απόφαση επέτρεψε τη λειτουργία της επιχείρησης και άφησε ανοικτές τις δύο επιχειρήσεις στην Πάρο που βρέθηκαν να απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες και θα σφραγίζονταν για πέντε ημέρες με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με το Έθνος η απόφαση για σφράγισμα αφορούσε το ξενοδοχείο όπου δούλευε ο Πακιστανός κατηγορούμενος για τη βάναυση κακοποίηση της 15χρονης μαθήτριας καθώς και ένα εστιατόριο στη Νάουσα. Οι επιχειρηματίες κατέφυγαν στα δικαστήρια και πέτυχαν προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

«Το ότι οι ενδιαφερόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη είναι επιλογή τους. Η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου αποτελεί δικαστική κρίση και ως τέτοια δεν σχολιάζεται», σημείωνε χθες με... νόημα το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας ωστόσο πως «για το υπουργείο η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα ύψιστης πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ