Καμιά απόφαση ακόμη για την Εμπορική Τράπεζα από την μητρική Credit Agricole - iefimerida.gr

Καμιά απόφαση ακόμη για την Εμπορική Τράπεζα από την μητρική Credit Agricole

Καμιά απόφαση ακόμη για την Εμπορική Τράπεζα από την μητρική Credit Agricole
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναμονή παραμένουν οι τρεις μνηστήρες της Εμπορικής καθώς η Credit Agricole δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με τις δεσμευτικές προσφορές που έχει δεχθεί για την ελληνική θυγατρική της. Την ίδια στιγμή ο γαλλικός όμιλος στα πλαίσια των ανακοινώσεων για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του β τριμήνου, δημοσιοποίησε ότι προχώρησε ήδη στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής καταβάλλοντας μέσα στον Ιούλιο 2,3 δισ. ευρώ. Ετσι η χρηματοδοτική έκθεση της γαλλικής μητρικη στην Ελλάδα υποχώρησε στα 2,3 δισ. ευρώ ήτοι στο ήμισυ.

Πως ανάφερε ο κ. Μπερναρντ Ντελπιτ, οικονομικό διευθυντή του ομίλου «Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ώστε να επεκταθούμε σε πιο προχωρημένες συνομιλίες αναφορικά με ποια από τις προτάσεις που έχουμε λάβει, εξαιτίας των συνεχιζόμενων συνομιλιών με την Τράπεζα της Ελλάδας, το ΤΧΣ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες στις οποίες θα υπόκειται η συμφωνία». Σύμφωνα επίσης με όσα μετέδωσε το Reuters θεωρείται θέμα εβδομάδων η μεταβιβαση της τράπεζας, με το γαλλικό όμιλο να μη διατηρεί συμμετοχή μεγαλύτερη του 10%.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του β τριμήνου η εμπορική επιβάρυνε τον όμιλο της Credit Agrcole με ζημιές της ταξης των 1,3 δισ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο δευτέρου τριμήνου οι ζημίες ηταν της τάξης των 370 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 28,6% στα 125 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο και κατά21,8% στα 286 εκατ. Ευρώ στο εξάμηνο. Στις 30/6 το δανειακό χαρτοφυλάκιο της ελληνικής τράπεζας περιελάμβανε χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ εκ των οποίων 9,8 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά, 7,7 δισ. ευρώ στεγαστικά, 5,4 δισ. ευρώ σε ΜΜΕ και 7 δισ. ευρώ σε μεγάλες επιχειρήσεις

Η διοίκηση της γαλλικής τράπεζας επίσης ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών δανείων μέσα στο Σεπτέμβριο, το οποίο φτάνει στα 2,7 δισ. δολάρια (2,35 δισ. έχουν εκταμιευθεί και 350 εκατ. δολάρια έχουν εγκριθεί προς εκταμίευση) . Σημειώνεται πως η Εμπορική είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα στο χώρο των χορηγήσεων προς ναυτιλιακές εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω χαρτοφυλάκιο των δανείων επηρεάζει και την απόφαση της επιλογής του νέου μνηστήρα.

Βάσει των ανακοινώσεων της Credit Agricole o όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη 111 εκατ. ευρώ έναντι των 339 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειωμένα κατά 67% στο β τρίμηνο Τα έσοδα υποχώρησαν 14% και διαμορφώθηκαν στα 4,75 δισ. ευρώ, ενώ η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε απομειώσεις 370 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα και 427 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στην ιταλική Intesa.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ