Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Κέιπ Τάουν και κυνηγά ψήφους - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Κέιπ Τάουν και κυνηγά ψήφους

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Κέιπ Τάουν και κυνηγά ψήφους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Κέιπ Τάουν βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενισχύσει την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο πρώην πρωθυπουργός εδώ και πολλούς μήνες έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του ως προέδρου.

Γι αυτό και ο κ.Παπανδρέου ζήτησε -προκαλώντας γέλια και ειρωνικά σχόλια- τη χορήγηση άδειας από τη Βουλή, προκειμένου να βρεθεί στη νοτιοαφρικανική πόλη πάντως όπου αυτές τις ημέρεςσυνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής για να εκλέξει το νέο της προεδρείο στις 31 του μήνα.

Πάντως χωρίς αντίπαλο, όπως όλα δείχνουν, θα επαναδιεκδικεί ο Γιώργος Παπανδρέου την επανεκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αφού η γαλλίδα Σεγκολέν Ρουαγιάλ αποφάσισε να μην είναι τελικά υποψήφια. Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές και τις ζυμώσεις, αφού δεν αποκλείεται να κατατεθεί και άλλη υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με τα Νέα Βέβαια στο Κέιπ Τάουν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι μόνος, αφού στη Σοσιαλιστική Διεθνή θα συμμετέχουν -μετά από εντολή Βενιζέλου- ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης, με στόχο την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

«Όπλο» τους ένα τετρασέλιδο που συνέταξε η Ιπποκράτους και δείχνει πώς έπιασαν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία δύο χρόνια. Στο ίδιο πακέτο θα έχουν και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία αναγνωρίζει τις προόδους που σημειώθηκαν στην ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ