O «Nαυτίλος» ανακάλυψε δύο ιστορικά ναυάγια στην Πάφο - iefimerida.gr

O «Nαυτίλος» ανακάλυψε δύο ιστορικά ναυάγια στην Πάφο

O «Nαυτίλος» ανακάλυψε δύο ιστορικά ναυάγια στην Πάφο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ναυάγια, ένα της ελληνιστικής και ένα της οθωμανικής περιόδου, εντόπισαν Αμερικανοί επιστήμονες στον θαλάσσιο χώρο της Πάφου.

Ειδικά για το πλοίο της ελληνιστικής περιόδου εικάζεται ότι μετέφερε προϊόντα από την Ελλάδα προς την Κύπρο ή και αντίστροφα, καθώς στον βυθό εντοπίστηκαν αμφορείς της περιόδου αυτής.

Στο σκάφος «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» επέβαιναν 50 επιστήμονες, ανάμεσα τους και ο Αμερικανός Ρόμπερτ Μπάλαρτ, ο οποίος έγινε διεθνώς γνωστός για την ανακάλυψη του ναυαγίου του «Τιτανικού».

Στο σκάφος επέβαινε και Κύπριος επιστήμονας, λειτουργός του τμήματος γεωλογικής επισκόπησης, ο οποίος θα διαβιβάσει αρμοδίως όλα τα ευρήματα των ερευνών που διήρκησαν δυο εβδομάδες.

Τον «ΝΑΥΤΙΛΟ» επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, ο οποίος ξεναγήθηκε στο σκάφος και συνεχάρη τα μέλη του πληρώματος και τους επιστήμονες για το έργο που επιτελούν. Ο Ρόμπερτ Μπάλαρτ ανέφερε πως τα ευρήματα των ερευνών θα δοθούν στις κυπριακές αρχές, όπως έγινε και το 2010, που είχαν ξαναερευνήσει την ίδια περιοχή.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι έλαβαν δείγματα για βιολογικούς και γεωλογικούς σκοπούς και οτιδήποτε άλλο έχει λεχθεί για αναζήτηση ουρανίου ή σκάφους που μετέφερε χρυσό κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ