Πέντε πολιτικά πρόσωπα στον οικονομικό Εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη - iefimerida.gr

Πέντε πολιτικά πρόσωπα στον οικονομικό Εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Πέντε πολιτικά πρόσωπα καλεί για κατάθεση ο Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Ρουμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και πρώην υπουργοί, θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Αφού εξετασθούν ως μάρτυρες τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Πεπόνης με τον κ.Μουζακίτη θα αποφασίσουν εάν η δικογραφία θα αποσταλεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα.

Η απόφαση να κληθούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως μάρτυρες, προέκυψε μετά την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη την περασμένη εβδομάδα και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Ρουμελιώτης μιλώντας στην εφημερίδα New York Times, υποστήριξε ότι το ΔΝΤ, γνώριζε από το 2009 πως το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής «ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί» καθώς «δεν υπήρχε κανένα παράδειγμα επιτυχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ