Ανάσα 250 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ΕΤΕΠ - iefimerida.gr

Ανάσα 250 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ΕΤΕΠ

Ανάσα 250 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ΕΤΕΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς εδώ και αρκετό καιρό στο εξωτερικό δεν γίνονται δεκτές οι ελληνικές εγγυητικές επιστολές με αποτέλεσμα να ζητείται προπληρωμή για τις αγορές πρώτων υλών.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Ρίτσαρντ Πέλι, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Όπως προέκυψε από την συνάντηση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θυγατρικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αναμένεται να παρουσιάσει πρόταση προκειμένου να διευκολύνονται οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις αγορές πρώτων υλών που πραγματοποιούν από το εξωτερικό.

Μάλιστα οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το πρόγραμμα Τσέρεμι το οποίο αποσκοπεί στο να ενισχύσει περαιτέρω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, 250 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία θα απορροφηθούν ως το 2015.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέλι, παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν δοθεί περίπου 50 εκ. ευρώ σε περισσότερες από 1.000 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ