Πωλούνται ή αλλάζουν χρήση τα κυβερνητικά τζετ με εντολή Σαμαρά - iefimerida.gr

Πωλούνται ή αλλάζουν χρήση τα κυβερνητικά τζετ με εντολή Σαμαρά

Με εντολή Σαμαρά πωλούνται ή αλλάζουν χρήση τα τρία πολυτελή κυβερνητικά αεροσκά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε σήμερα εντολή να προχωρήσει άμεσα η πώληση του ενός από τα τρία πολυτελή αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται για τα ταξίδια στελεχών της κυβέρνησης.

Τα άλλα δύο θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση πιλότων της πολεμικής αεροπορίας καθώς και για την αεροδιακομιδή ασθενών.

Ο στόλος των κυβερνητικών αεροσκαφών αποτελείται από ένα Gulfstream το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει υπερατλαντικές πτήσεις και δυο EMBRAER τα οποία μπορούν να πετάξουν σε μικρότερες αποστάσεις.

Πωλούνται ή αλλάζουν χρήση τα κυβερνητικά τζετ με εντολή Σαμαρά | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης η αλλαγή χρήσης των αεροσκαφών έχει ως εξής:

  • Το αεροσκάφος EMBRAER 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των -ιδίου τύπου- ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ., έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.
  • Το αεροσκάφος EMBRAER 13 θέσεων θα πωληθεί και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Το αεροσκάφος Gulfstream θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλά θα παραχωρείται και αυτό - κατόπιν σχετικής αίτησης- στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό και πάλι την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ