Εντάσεις και αμηχανία στη ΔΗΜΑΡ για τα νέα μέτρα 11,6 δισ. - iefimerida.gr

Εντάσεις και αμηχανία στη ΔΗΜΑΡ για τα νέα μέτρα 11,6 δισ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολιτικό αδιέξοδο δείχνει να βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ αφού από τη μια δεν συμφωνεί με τα επώδυνα μέτρα και τις περικοπές και από την άλλη επιθυμεί να στηρίξει την κυβέρνηση και την ευρωπαική προοπτική της χώρας.

Ο Φώτης Κουβέλης είχε δυο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό μετά τις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ και διεμήνυσε ότι δεν θα συναινέσει σε περικοπές σε όλες τις συντάξεις χωρίς πλαφόν.

Νέο αγκάθι τώρα στις συζητήσεις για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι η ενδεχόμενη περικοπή των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων με την οποία η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί αφού εκτιμά ότι θα φέρει νέα μείωση του εισοδήματος της τάξης του 6%-12%. Δεν αποδέχεται, επίσης, αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων αστικών διαδρομών 20%. Διαφωνίες προβάλλονται επίσης για το πότε θα δοθεί το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη όταν ρωτήθηκε για τα νέα μέτρα : «Είναι πιθανόν να υπάρξουν παρεκκλίσεις στην προγραμματική συμφωνία. Μπορεί να υπάρξουν μέτρα που η ΔΗΜΑΡ θα είναι επί της ουσίας και τυπικά αντίθετη», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν θερμό Σεπτέμβριο στις σχέσεις των τριών πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στη ΔΗΜΑΡ παραμένει ο πονοκέφαλος των «ΠΑΣΟΚογενών» βουλευτών που θα καταψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή, των κκ. Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Μιχελογιανάκη, ο οποίοι διατυπώνουν δημόσια την αντίθεσή τους για το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων.

Πάντως στη ΔΗΜΑΡ δείχνουν ικανοποιημένοι διότι απομακρύνθηκε το μέτρο της εφεδρείας με δική τους παρέμβαση, όπως πιστεύουν.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ