Στον εισαγγελέα ο 24χρονος που έκαψε τη Χίο γιατί δεν τον πήραν στην Πυροσβεστική - iefimerida.gr

Στον εισαγγελέα ο 24χρονος που έκαψε τη Χίο γιατί δεν τον πήραν στην Πυροσβεστική

Στον εισαγγελέα ο εμπρηστής της Χίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα Χίου οδηγείται σήμερα ο 24χρονος που συνελήφθη στη Χίο, την ώρα που έβαζε φωτιά στην περιοχή Ράχη Καρδαμύλων. Ο νεαρός άντρας ομολόγησε συνολικά 14 εμπρησμούς στα βόρεια του νησιού με τη δικαιολογία ότι δεν τον προσέλαβαν στην Πυροσβεστική.

Ωστόσο ο δράστης δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον πρώτο εμπρησμό κατά την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο. Ο πατέρας του δράστη είναι δασοπυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ενώ ο ίδιος φέρεται δυσαρεστημένος γιατί δεν προσελήφθη στο Πυροσβεστικό Σώμα!

Υπενθυμίζεται πως από τις πυρκαγιές στη Χίο έγιναν στάχτη 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, χάθηκαν περί τα 460.000 μαστιχόδεντρα, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο. Ένα καινούργιο μαστιχόδεντρο για να αποδώσει καρπούς χρειάζεται από πέντε έως οχτώ χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ