Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών - Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν οι βάσεις - iefimerida.gr

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών - Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν οι βάσεις

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών - Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα μπαίνει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους αφού το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγείς στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας. Στις 10 θα δημοσιευθούν τις βάσεις από την ιστοσελίδα του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων, το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο.

Φυσικά τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα σχολεία μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις αναμένεται άνοδος των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής Ψυχολογίας και Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου και στις Αστυνομικές Σχολές και στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου,

Αντίθετα πτώση περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας να καταγραφεί στις περισσότερες περιφερειακές Σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής κ.λπ.),

Σε ότι αφορά τις Ιατρικές Σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, αυτές αναμένεται να είναι σταθερές.

Μεγάλη πάντως αναμένεται να είναι και η προτίμηση των υποψηφίων για τις σχολές των μεγάλων πόλεων, κάτι που αποτυπώνει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ