Εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι στις Αφίδνες - Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες - iefimerida.gr

Εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι στις Αφίδνες - Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι στις Αφίδνες - Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βελτιώνεται καθώς περνούν οι ώρες η κατάσταση στις Αφίδνες, καθώς μετά το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πλέον, η κατάσταση έχει βελτιωθεί και ουσιαστικά δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο, εκτός από διάσπαρτες μικροεστίες.

Ωστόσο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι, μάλιστα, αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβετικής, ενώ οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά είχαν εξαπλωθεί νωρίτερα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια.

Συγκεκριμένα, επί τόπου βρίσκονται 37 οχήματα με 120 πυροσβέστες και 130 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4 περίπου τα ξημερώματα και το πύρινο μέτωπο έφθασε το ενάμιση χιλιόμετρο, ενώ, δυστυχώς, έκαψε και σπίτια.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά υποστηρίζουν ότι άκουσαν απανωτές εκρήξεις.

Τα άλλα πύρινα μέτωπα: Δροσοπηγή, Αγιος Στέφανος, Εύβοια, Κεφαλλονιά

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο και στην περιοχή της Δροσοπηγής στα όρια του Κρυονερίου.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν ένα σπίτι και δύο αυτοκίνητα, ενώ ζημιές σημειώθηκαν σε άλλες δύο οικίες.

Το μέτωπο που ήταν στον Άγιο Στέφανο είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίτερα, ήταν κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, από τη Βαρυπόμπη έως το Καπανδρίτι και στα δύο ρεύματα, ωστόσο, τώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σε εξέλιξη, βρίσκεται, παράλληλα, φωτιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη. Στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα που συνεπικουρούνται από 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Καμπίτσα της Κεφαλονιάς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, 2 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένα αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ