Αντιεξουσιαστές- ποινικό έγκλημα: Οταν οι τρομοκράτες συνεργάστηκαν με τον Βλαστό - iefimerida.gr

Αντιεξουσιαστές- ποινικό έγκλημα: Οταν οι τρομοκράτες συνεργάστηκαν με τον Βλαστό

Αντιεξουσιαστές- ποινικό έγκλημα: Οταν οι τρομοκράτες συνεργάστηκαν με τον Βλαστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ληστεία στην τράπεζα της Πάρου και η δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα έφερε για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια τη η στενή σχέση μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων με το ποινικό έγκλημα. Οι αρχές μετά και τις συλλήψεις μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς εκτιμούσαν πως υπάρχουν ακόμη 5 ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης, τα οποία είχαν περιφερειακούς ρόλους, όπως παρακολουθήσεις και μεταφορά οπλισμού.

Σύμφωνα με τα Νέα, όμως ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζει πως και σε αυτή τη θέση, του περιφερειακού ρόλου, ήταν και ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ωστόσο μετά από τις συλλήψεις των «ανώτερων στελεχών» της οργάνωσης, ο δολοφόνος της Πάρου φαίνεται πως αποφάσισε να ανασυστήσει την οργάνωση και ο ίδιος ανέλαβε ηγετικό ρόλο. Ομως οι κινήσεις του Θεοφίλου, αλλά και των συνεργών του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου έδειξαν εμπειρία και πρακτικές που χρησιμοποιούν κακοποιοί του ποινικού εγκλήματος.

Τη σχέση των ληστών-τρομοκρατών της Πάρου με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου ποδηλώνει κατ' αρχάς το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από σπείρα Αλβανών ληστών το 2010. Ο Θεοφίλου και οι συνεργοί του είχαν τοποθετήσει στο Corsa πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου. Για την Αντιτρομοκρατική προέκυψε το ερώτημα πώς ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από αλβανική σπείρα βρέθηκε σε χέρια μελών τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο οπλισμός τους, τα δύο πιστόλια Glogg που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα αποτελούν κατά κάποιο τρόπο σήμα κατατεθέν της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς καθώς πολλά τέττοιου τύπου είχαν εντοπιστεί σε γιάφκες της.

Η Αντιτρομοκρατική αναζητώντας στοιχεία για τους προμηθευτές του οπλισμού των τρομοκρατών κατέληξε σε μέλη αλβανικής συμμορίας, με πλούσια εγκληματική δράση στην Ελλάδα, αλλά και σε γνωστούς έλληνες κακοποιούς. Μία από τις ποιο στενές συνεργασίες ήταν με αυτή των τεσσάρων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Γιώργος Πολυδώρου, Χρήστος Τσάκαλος, Μιχάλης, Γιώργος Νικολόπουλος που επιχείρησαν να αποδράσουν στις 11 Δεκεμβρίου 2011 από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ