Νέα στοιχεία-σοκ για την παραοικονομία! - Στο 24,3% του ΑΕΠ - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία-σοκ για την παραοικονομία! - Στο 24,3% του ΑΕΠ

Νέα στοιχεία-σοκ για την παραοικονομία!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή και παραοικονομία στην Ελλάδα, όπως επίσης τα εκτενή αφιερώματα του γερμανικού Τύπου στη προκλητική συμπεριφορά όσων συχνάζουν σε πολυτελή θέρετρα και επιδεικνύουν τον πλούτο τους, ο οποίος εν πολλοίς είναι αδήλωτος και προερχόμενος από τις «γκρίζες» ζώνες της οικονομίας.

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν το εύρος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα πέφτουν, άλλωστε, «βροχή» και προέρχονται τόσο από το εσωτερικό όσο και από μετρήσεις της Κομισιόν και άλλων Οργανισμών.

Με φόντο τα απίστευτα ποσοστά φοροδιαφυγής- πάνω από 55%- που αποτυπώνονται στους τελευταίους θερινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, νέα Έκθεση της Κομισιόν για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι η «γκρίζα» οικονομία στην Ελλάδα συναγωνίζεται επαξίως τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, χώρες όπου όλως τυχαίως έχουν και πολύ υψηλά ποσοστά φτώχειας.

Σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση, η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, δηλαδή στα περίπου 48 δισ ευρώ, έχοντας φτάσει βέβαια και στο 27,6% του ΑΕΠ το 2005, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 15,1%. Η σύγκριση δεν θα πρέπει να γίνει βέβαια με τη... πρωταθλήτρια Βουλγαρία όπου η παραοικονομία βρίσκεται στο 32,3%, αλλά με τις... πολιτισμένες χώρες όπως η Γερμανία όπου η «γκρίζα» οικονομία περιορίζεται στο 13,7% ή με τη Γαλλία όπου το ποσοστό είναι στο 11% ή την Ολλανδία όπου η παραοικονομία υπολογίζεται στο 9,8%.

Κι επειδή η παραοικονομία πάει... παρέα και με τη «μαύρη» εργασία, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι πραγματικά εξωφρενικά, καθώς η αδήλωτη εργασία υπολογίζεται από τη Κομισιόν στο 25% της απασχόλησης, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι μόλις 9,7%!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ