Financial Times: Οι ρεπουμπλικανοί εξετάζουν τη σύνδεση του δολαρίου με το χρυσό - iefimerida.gr

Financial Times: Οι ρεπουμπλικανοί εξετάζουν τη σύνδεση του δολαρίου με το χρυσό

Financial Times: Οι ρεπουμπλικανοί εξετάζουν τη σύνδεση του δολαρίου με το χρυσό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σύσταση μιας επιτροπής η οποία θα εισηγηθει την αποκατάσταση του δολαρίου με το χρυσό,η οποία καταργήθηκε το 1971, φέρεται να προτείνει το ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Μάλιστα, το προσχέδιο της πολιτικής πλατφόρμας, την οποία θα ζητηθεί να υιοθετήσει το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Φλόριντα, κάνει λόγο ακόμη και για συμμετοχή του Κογκρέσου στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Μια βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, η Μάρσα Μπλάκμπερν, μιλώντας στους Financial Times τόνισε πως δεν πρόκειται για μια προσπάθεια ικανοποίησης των αιτημάτων του υποψήφιου Ρον Πολ που ζητούσε να επανέλθει η σύνδεση. Οπως εξήγησε, «υιοθετούνται οι προτάσεις [για την επιτροπή] γιατί έχουμε συμφωνήσει σε αυτά».

Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Εθνική Διάσκεψη δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει, όταν ρωτήθηκε από το Reuters, για τις πληροφορίες αυτές.

Το 1981 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε συστήσει μια «Επιτροπή για τον Χρυσό», μια δεκαετία αφ' ότου ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον κατήργησε, μεσούσης της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης, τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο, για την ποσότητα των δολαρίων που κυκλοφορούν όφειλε να υπάρχει στη Fed μια καθορισμένη ανάλογη ποσότητα χρυσού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ