Νέο υλικό από πολτό ξύλου φέρνει επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας!

Αμεσα θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ενός νέου υλικού, της νανοκρυσταλλικής κυτταρίνης, φτιαγμένου από πολτό ξύλου, με εξαιρετικά μικρό κόστος παραγωγής και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εξαρτημάτων υπολογιστών, εύκαμπτων οθονών, ακόμη και πλαστικών τμημάτων αυτοκινήτων.

Το συγκεκριμένο υλικό είναι εξαιρετικά ελαφρύ, πολύ ανθεκτικό και αγώγιμο. Αυτό που το καθιστά, όμως, την έναρξη της παραγωγής του εξαιρετικά σημαντική είναι το γεγονός ότι είναι πολύ οικονομικό, αφού είναι απλό και εύκολο να δημιουργηθεί πολτός ξύλου.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς δεν χρειάζεται να καταστρέφεται ένα ολόκληρο δέντρο αλλά κάποια κλαδιά του ενώ αρκεί και λίγο πριονίδι για να φτιαχτεί ο πολτός από τον οποίο θα προκύπτει.

Ηδη, μεγάλες εταιρίες όπως η IBM και η Pioneer ανακοίνωσαν ότι θα το χρησιμοποιήσουν στην παραγωγή των νέων προϊόντων τους.

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής νανοκρυσταλλικής κυτταρίνης βρίσκεται στο Ουισκόνσιν και οι υπεύθυνοί του εκτιμούν ότι το 2020 γύρω από την νανοκρυσταλλική κυτταρίνη θα έχει αναπτυχθεί μια βιομηχανία αξίας 600 δισ. δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ