Ένταση και επεισόδια για άλλη μία μέρα στην Κόρινθο για τους μετανάστες - iefimerida.gr

Ένταση και επεισόδια για άλλη μία μέρα στην Κόρινθο για τους μετανάστες

Ένταση και επεισόδια για άλλη μία μέρα στην Κόρινθο για τους μετανάστες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση επικράτησε για άλλη μία μέρα στην Κόρινθο κατά την συγκέντρωση κατοίκων μπροστά από το στρατόπεδο της πόλης, το οποίο μετατρέπεται σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

H συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε περίπου στις 19:30 της Παρασκευής. Για άλλη μία φορά «πρωταγωνιστής» ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευτάθιος Μπούκουρας ο οποίος κάλεσε σε παραίτηση όλα εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη που επιτρέπουν την είσοδο και παραμονή παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Και αυτήν την φορά, στο σημείο παρευρέθηκαν αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία φώναζαν εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα, ενώ προέτρεπαν και τους υπόλοιπους κατοίκους να εναντιωθούν στην παραμονή των αλλοδαπών στο στρατόπεδο.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν ξένο να κάνει κακό στην πατρίδα μας» δήλωσε ακόμη ο κ. Μπούκουρας, την ώρα που οι δυνάμεις των ΜΑΤ, παρατεταγμένες έξω από το στρατόπεδο, παρακολουθούσαν διακριτικά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ένταση επικράτησε και την στιγμή που στο σημείο εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, ο οποίος ήθελε να επιθεωρήσει το στρατόπεδο. Οι συγκεντρωμένοι αφού τον γιούχαραν του πέταξαν και αρκετά μπουκάλια. Από τις ρίψεις αυτές τραυματίστηκε και ένας πολίτης στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αφού είχε γεμίσει αίματα.

Ο δήμαρχος Κορινθίων από την πλευρά του μίλησε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί τονίζοντας ότι: «Αγωνιζόμαστε για να τελειώσει αυτή η παράνομη κατάσταση στο στρατόπεδο. Η Πολιτεία προχώρησε παράνομα στη μεταφορά λαθρομεταναστών. Χθες (σ.σ. Πέμπτη) ήρθαν από διάφορες περιοχές της χώρας πάνω από 200 μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που ξέρουν να χρησιμοποιούν τα όπλα, καθώς προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε κόσμο έως τώρα εδώ στην Κόρινθο. Ήδη, από χθες τους κόψαμε το νερό. Εγώ θα είμαι μαζί με τους πολίτες της Κορίνθου... Θέλω να εκφράσω την αγωνία των κατοίκων της περιοχής που μένουν δίπλα στο στρατόπεδο και ανησυχούν για το αύριο και τα παιδιά τους».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ