«Στο φως» άγνωστη μέχρι σήμερα συνέντευξη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ - iefimerida.gr

«Στο φως» άγνωστη μέχρι σήμερα συνέντευξη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

«Στο φως» άγνωστη μέχρι σήμερα συνέντευξη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς πώληση θα βγει την επόμενη εβδομάδα μια έως τώρα άγνωστη, ηχογραφημένη συνέντευξη του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη σοφίτα ενός σπιτιού στο Τενεσί.

Η συνέντευξή αυτή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 1960, δηλαδή τρία χρόνια πριν την φημισμένη ομιλία «Εχω ένα όνειρο» και επτά χρόνια πριν δολοφονηθεί στο Μέμφις,

Η μαγνητοταινία με τη δεκάλεπτη συνέντευξη του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται στα χέρια του συλλέκτη και ιδιοκτήτη γκαλερί στο Μανχάταν, Κέγια Μόργκαν.

«Είναι πολύ σπάνιο κομμάτι. Σαν να βρίσκει κανείς έναν μονόκερο. Η ποιότητα του ήχου είναι τόσο καλή, τόσο κρυστάλλινη που ακούγεται λες και ο δόκτωρ Κινγκ κάθεται στο σαλόνι μου και πίνουμε τσάι. Είναι μια εκ βαθέων, χαμηλών τόνων συζήτηση, κι όμως είναι πάντα ξεκάθαρος και ορμητικός» δήλωσε ο Μόργκαν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που περιέχεται στη συγκεκριμένη μαγνητοταινία, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μιλά για την έννοια και τη σημασία της μη βίαιης διαμαρτυρίας και ισχυρίζεται ότι οι διαδηλώσεις με στόχο τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων σε δημόσιους χώρους θα είναι τελικά ένα κρίσιμο σημείο για την αμερικανική κοινωνία.

«Όταν γραφτούν βιβλία ιστορίας σε μερικά χρόνια, οι ιστορικοί θα πρέπει να καταγράψουν αυτό το κίνημα ως ένα από τα μεγαλύτερα έπη της κληρονομιάς μας. Πιστεύω ότι το κίνημα αντιπροσωπεύει μια μάχη στο υψηλότερο επίπεδο για την αξιοπρέπεια και την πειθαρχεία» ακούγεται να λέει.

Η συνέντευξη καταγράφηκε από έναν πολίτη στο Σατανούγκα του Τενεσί, ο οποίος θέλησε να πάρει συνέντευξη από τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ για ένα βιβλίο που ήθελε να γράψει, αλλά τελικά δεν έγραψε ποτέ, σχετικά με τη μη βία, τα αστικά δικαιώματα και την ελεύθερη κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ