Στο Σύνταγμα κατέληξε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο – Συμμετείχαν 3.000 άτομα - iefimerida.gr

Στο Σύνταγμα κατέληξε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο – Συμμετείχαν 3.000 άτομα

Στο Σύνταγμα κατέληξε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο – Συμμετείχαν 3. 000 άτομα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πλατεία Συντάγματος κατέληξε η πορεία των συμμετεχόντων στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατά το οποίο επικράτησε ένταση, ενώ σημειώθηκε και ένας τραυματισμός.

Οι διαδηλωτές έφτασαν περίπου τους 3.000 και συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ρατσιστικές επιθέσεις αλλά και στην αστυνομική βία κατά των μεταναστών, όπως υποστήριξαν. Την συγκέντρωση διοργάνωσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν σε έναν άνδρα επειδή είχε ξυρισμένο κεφάλι και φορούσε μαύρη μπλούζα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έκαναν σύμφωνα με παρευρισκόμενους να μοιάζει με μέλος της Χρυσής Αυγής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γεγονός που σχολίασε ο Πρόεδρος του Πακιστανικού Συνδέσμου Ελλάδας - Πακιστάν κύριος Σαΐντ Μοχάμεντ Τζαμίλ , λέγοντας πως «η σημερινή συγκέντρωση δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης από κανέναν».

Αναφέροντας τέλος στο ΑΜΠΕ τους λόγους για το σημερινό συλλαλητήριο είπε ότι: «γίνεται με αφορμή περιστατικά ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας και αντίστοιχα περιστατικά αστυνομικής βίας από μερίδα αστυνομικών, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς''».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ