Γιατρός αρνείται να μεταμοσχεύσει καρδιά σε Ρουμάνο μετανάστη - iefimerida.gr

Γιατρός αρνείται να μεταμοσχεύσει καρδιά σε Ρουμάνο μετανάστη

Γιατρός αρνείται να μεταμοσχεύσει καρδιά σε Ρουμάνο μετανάστη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί στην γειτονική Ιταλία από τα «καμώματα» ενός ιατρού ο οποίος αρνείται να κάνει εγχείριση μεταμόσχευσης καρδιάς σε έναν μετανάστη από τη Ρουμανία.

Ο γιατρός από το νοσοκομείο της Πάντοβα επικαλείται την εθνικότητα του ασθενούς, φέρεται να λέει, «οι καρδιές των Ιταλών πάνε σε Ιταλούς», ενώ προκαλεί και τον καλεί να πάει να εγχειριστεί στην χώρα του!

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο ο ιατρός αντέδρασε έτσι αμέσως μόλις έμαθε την εθνικότητα του ασθενούς αρνήθηκε άμεσα να αναλάβει το περιστατικό.

Τελικά επειδή το περιστατικό ήταν κρίσιμο, αντί να προτιμηθεί η αντιπαράθεση με τον ιατρό, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου και τελικά νοσηλεύθηκε και μπήκε στη λίστα για το πολύτιμο μόσχευμα.

Ο διευθυντής πάντως του νοσοκομείου, Τζανπιέτρο Ρούπολο, διαψεύδει την είδηση την ώρα που ο περιφερειακός σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος Κλάουντιο Σινιγκάλια κάνει λόγο για ρατσισμό.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι ο καρδιοχειρουργός δεν έπραξε εθνικιστικά τόνισε ότι «τον τελευταίο χρόνο σχεδόν το 10% των μεταμοσχεύσεων στην Πάντοβα έγιναν σε αλλοδαπούς. Ένας 19χρονος από την Γκάνα, είναι τώρα εν ζωή χάρη στο σύστημά μας και νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο της Πάντοβα περιμένοντας μια καινούρια καρδιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ