Η οικολόγος Γαλλίδα υπουργός φόρεσε κουκούλα για να στηρίξει τις Pussy Riot - iefimerida.gr

Η οικολόγος Γαλλίδα υπουργός φόρεσε κουκούλα για να στηρίξει τις Pussy Riot

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχε τη φαεινή ιδέα να φορέσει κουκούλα για να στηρίξει το ρωσικό μουσικό συγκρότημα Pussy Riot η οικολόγος Σεσίλ Ντιφλό, υπουργός της κυβέρνησης Ολάντ.

Η κυρία Ντιφλό είναι γραμματέας του Κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι της Γαλλίας, το οποίο συμμετέχει με δυο υπουργούς στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. Η Ντιφλό έκανε καμπάνια υπέρ του ρωσικού γυναικείου συγκροτήματος μουσικής το οποίο καταδικάστηκε σε διετή παραμονή σε στρατόπεδο επειδή είχε τραγουδήσει μια προσευχή κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα σε εκκλησία.

Στο σάιτ τους οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους υποστηρικτές τους να προσέλθουν στο συνέδριο του κόμματος που γίνεται στην κεντρική Γαλλία προκειμένου να εφοδιαστούν με κουκούλες και να διαμαρτυρηθούν για την κατάχρηση εξουσίας στη Ρωσία.

Η κουκούλα έγινε το σύμβολο του ρωσικού συγκροτήματος γιατί τη φορούσαν όταν τραγούδησαν την «αντι-Πούτιν» προσευχή και γιατί σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τότε οι διαδηλωτές τη φοράνε.

Η φωτογράφιση της Ντιφλό με κουκούλα προκάλεσε έντονα αρνητικά σχόλια στη Γαλλία και προκάλεσε θόρυβο ακόμη και στις τάξεις του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι αφού το ρωσικό συγκρότημα θεωρήθηκε εξαιρετικά επιφανειακός λόγος για διαμαρτυρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ