Ιατρικό θαύμα απο Έλληνα γιατρό στη Μελβούρνη - iefimerida.gr

Ιατρικό θαύμα απο Έλληνα γιατρό στη Μελβούρνη

Ιατρικό θαύμα απο Έλληνα γιατρό στη Μελβούρνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαθήμα ανθρωπιάς έδωσε ο Έλληνας χειρούργος Χρήστος Ξένος που ζει στην Αυστραλία και εργάζεται στο νοσοκομείο της Μελβούρνης. Όχι μόνο έφερε εις πέρας μία επικίνδυνη και σχεδόν ακατόρθωτη επέμβαση, αλλά έκανε την όλη διαδικασία αφιλοκερδώς.

Ο Χρήστςο Ξένος, ομογενής νευροχειρούργος του Παιδικού Νοσοκομείου Monash της Μελβούρνης, εφαρμόζοντας μία επαναστατική μέθοδο κατάφερε να αφαιρέσει έναν τεράστιο όγκο, μεγέθους όσο μία ποδοσφαιρική μπάλα από το κεφάλι του 14 μόλις μηνών Ιβαν Τζόε Λέο και να χαρίσει στο νεαρό αγοράκι το δικαίωμα στη ζωή.

Ο εφιάλτης της Τζόσελιν Σάρι, από την Παπούα-Νέα Γουϊνέα, άρχισε πριν από περίπου 18 μήνες, όταν ο μόλις τριών μηνών γιός της άρχισε να εμφανίζει ένα εξόγκωμα στο κεφάλι το οποίο μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Μέσα σε έξι μήνες από τότε, το εξόγκωμα είχε πλέον φτάσει το μέγεθος μιας μπάλας του τένις και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα υποχωρούσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξένος, το θέαμα που αντίκρισε όταν είδε για πρώτη φορά τον Ιβάν, ήταν πρωτόγνωρο. «Ο μικρός Ιβάν όντως φαινόταν να έχει δύο κεφάλια», είπε.

Η διάγνωση του ομογενή νευροχειρούργου για το τι μπορεί να προκάλεσε τον όγκο ήταν ότι ο μικρός ανέπτυξε κρανιακή εγκεφαλοκήλη λόγω κατάγματος στο κρανίο του κατά τη διάρκεια του τοκετού.

«Προκειμένου να σωθεί το παιδί, που χειροτέρευε ώρα με την ώρα, έπρεπε, αρχικά, να αφαιρέσουμε το υγρό από τον όγκο» λέει ο κ. Ξένος, ο οποίος στην κυριολεξία άνοιξε το κρανίο του παιδιού και «φύτεψε» σωληνάκι με ειδική βαλβίδα στον εγκέφαλο του παιδιού, το οποίο κατέληγε στο στομάχι του παιδιού, προκειμένου το υγρό του όγκου να αποβληθεί από τον οργανισμό του μικρού. «Για πάνω από έξι εβδομάδες το κεφάλι του Ιβάν έμοιαζε περισσότερο με κρατήρα ηφαιστείου» μας λέει ο κ. Ξένος.

Αυτές, όμως, οι έξι εβδομάδες στάθηκαν αρκετές για να αρχίσει η μερική ανάρρωσή του. Ο όγκος «στέγνωσε» και εξαφανίστηκε. Ήταν φανερό, πλέον, ότι ο εγκέφαλος του Ivan άρχισε να λειτουργεί κανονικά καθώς το 19μηνο πλέον αγοράκι μιλά για πρώτη φορά, κουνάει τα χερια και τα πόδια του και ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που δεχόταν.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Ξένος, σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρούργο, Τσαρλς Μπειλιου, και ομάδα τεσσάρων ακόμα χειρούργων, κατάφεραν να κλείσουν τον «ανοικτό» εγκέφαλο του παιδιού και να χτίσουν πάλι τα οστά του κρανίου του με οστικά μοσχεύματα, από άλλα σημεία του κρανίου του παιδιού. Οκτώ ώρες και πάνω από 50 βιοδιασπώμενες βίδες και πλάκες χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν οι δύο επιστήμονες προκειμένου να συναρμολογήσουν το κρανίο του μικρού Ιβάν και όπως μας λέει ο κ. Ξένος, με τον καιρό όλα τα οστικά κενά που υπάρχουν στο κρανίο του Ιβάν θα κλείσουν.

Ιατρικό θαύμα απο Έλληνα γιατρό στη Μελβούρνη | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ