O Μπρέιβικ «τα κατάφερε»: Kρίθηκε ένοχος και όχι τρελός - iefimerida.gr

O Μπρέιβικ «τα κατάφερε»: Kρίθηκε ένοχος και όχι τρελός

O Μπράιβικ «τα κατάφερε»: Kρίθηκε ένοχος και όχι τρελός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προσπάθειες του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ να κριθεί ένοχος και όχι ψυχωτικός φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα, αφού σήμερα τo δικαστήριο του Όσλο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 21 ετών για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα πως ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του και 21χρονη φυλάκιση είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί, αλλά είναι πιθανό να παραταθεί επ΄ αόριστον εφόσον ο Μπρέιβικ έχει κριθεί επικίνδυνος.

Ο Μπρέιβικ είναι υποχρεωμένος να εκτίσει τουλάχιστον δέκα χρόνια της ποινής του, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταθέσει αίτημα απελευθέρωσής του πριν συμπληρώσει μια δεκαετία έγκλειστος.

Οι πέντε δικαστές απέρριψαν το αίτημα της κατηγορούσας αρχής να θεωρηθεί ψυχωτικός παρόλο που ορισμένοι από του ψυχίατρους που τον εξέτασαν κατέληξαν στο ότι πάσχει από «σχιζοφρενική παράνοια»

Ο ίδιος ο Μπρέιβικ είχε παραδεχτεί τις «τρομερές, αλλά απαραίτητες» πράξεις του επιμένοντας πως είχε πλήρη επίγνωση αυτών και είχε δηλώσει πως θέλει να κηρυχθεί από το δικαστήριο ποινικά υπεύθυνος.

Ο Μπρέιβικθα παραμείνει στην απομόνωση στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Ίλα στα περίχωρα του Όσλο, σε χώρο που θα περιλαμβάνει όργανα γυμναστικής, τηλεόραση και ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς όμως πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ