Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας - iefimerida.gr

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας, από τον μητρικό της γαλλικό όμιλο Credit Agricole, καθώς συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου.

Μετά από επτά χρόνια, από τη στιγμή που το πλειοψηφικό πακέτο της Εμπορικής Τράπεζας πέρασε σε γαλλικά χέρια, έρχεται όπως δείχνουν οι μέχρις στιγμής εξελίξεις η στιγμή να ενσωματωθεί σε έναν από τους τρεις μεγαλύτερους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους που έχουν υποβάλει προσφορές και συγκεκριμένα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank.

Οι τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνες με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής του νέου ιδιοκτήτη της Εμπορικής Τράπεζας θα αλλάξει τα δεδομένα του εγχώριου τραπεζικού χάρτη. Διαθέτοντας δίκτυο περίπου 340 καταστημάτων, 11 δισ. ευρώ καταθέσεις και χορηγήσεις 19 δισ. ευρώ, όποια τράπεζα βάλει κάτω από την ομπρέλα της την Εμπορική -μάλιστα ανακεφαλαιοποιημένη- θα αποκτήσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τους υπόλοιπους τραπεζικούς ομίλους.

Με την σειρά τους, οι τραπεζικοί όμιλοι που δεν θα καταφέρουν τελικά να αποκτήσουν την Εμπορική Τράπεζας θα στραφούν, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, στις εξελίξεις που συνδέονται με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, το οποίο θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο της διεκδίκησης από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.

Εξελίξεις όμως αναμένονται και στο χώρο των μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών καθώς και σε ξένους τραπεζικούς ομίλους που ενδεχομένως εκδηλώσουν επίσημα πρόθεση να αποχωρήσουν από την χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ