Ανάβει φωτιές στη ΝΔ το "δαχτυλίδι" Ψωμιάδη στον αδελφό του

Το «πράσινο φως» για την διαδοχή του έδωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στον αδελφό του Διονύση σε συνεδρίαση της ομάδας των Περιφερειακών συμβούλων της ομάδας του.Η απόφαση αυτή του Π. Ψωμιάδη , μετά το σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί σε αργία μέσα στα επόμενα 24ωρα , έχει προκαλέσει τη έντονη αντίδραση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τα οποία ο Διονύσης Ψωμιάδης- προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ- αποτελεί «κόκκινο πανί».
Για τον λόγο αυτό ήδη τουλάχιστον ένας Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Γιώργος Τσαμασλής είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει να διεκδικήσει την θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.
Ο Γ. Τσαμασλής διετέλεσε πρόεδρος στην Β ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, ήταν υποψήφιος βουλευτής και δεξί χέρι του Παναγιώτη Ψωμιάδη την περίοδο που εκείνος ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης. Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του είναι πιθανόν να συγκεντρώσει την επίσημη κομματική στήριξη αν και η πλειοψηφία των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων βρίσκεται πιο κοντά στον Π. Ψωμιάδη.
Μία ακόμα υποψηφιότητα που ενδέχεται να εκδηλωθεί είναι της Νανάς Αηδόνη, προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ τα τελευταία 24ωρα γίνεται λόγος και για έναν νεώτερο σε ηλικία υποψήφιο , τον Βασίλη Ανατολίτη.Το φυτίλι που θα προκαλέσει την εσωκομματική έκρηξη αναμένεται να ανάψει αμέσως μόλις ο νυν Περιφερειάρχης τεθεί σε αργία από τον Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θυμιο Σωκο ο οποίος θα πάρει στα χέρια του καθαρογραμμένη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου που τον καταδίκασε για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση μείωσης προστίµου σε πρατηριούχο υγρών καυσίµων. Η μοναδική πιθανότητα να αποφευχθεί η σύγκρουση του κ. Ψωμιάδη με τη Νεα Δημοκρατία είναι να συναινέσει η Συγγρού στην εκλογή του αδελφού του Διονύση, κάτι που αν συμβεί πάντως θα αποτελεί κόλαφο για το κόμμα. Κι αυτό γιατί όλη η Ελλάδα θυμάται το βέτο του Αντώνη Σαμαρά στην τοποθέτηση του Διονύση Ψωμιάδη σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη. Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά την καταδίκη του από το πενταμελές Εφετείο σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, απειλούσε με ίδρυση νέου κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ