Όλοι εναντίον Παπουτσή στο υπουργικό συμβούλιο - iefimerida.gr

Όλοι εναντίον Παπουτσή στο υπουργικό συμβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε βαρύ κλίμα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο για το κέντρο της Αθήνας, για τα μέτρα που υιοθέτησε το οποίο σάς έχει αναλυτικά ενημερώσει η "iefimerida".Ερωτηθείς από τον πρωθυπουργό για την πορεία του σχεδίου απογραφής των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός έκανε λόγο για "τεχνικές δυσκολίες", με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του κ.Παπανδρέου. «Χρήστο, νόμιζα ότι τα έχουμε λυμένα αυτά», του είπε, ζητώντας του επιτακτικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άμεσα.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ζητήσει με επιστολή της από τις πανεπιστημιακές αρχές ιδιαιτέρως της Αθήνας να προσδιορίσουν ποιοι χώροι είναι έρευνας και διδασκαλίας, και άρα καλύπτονται από το πανεπιστημιακό άσυλο και ποιοι όχι, ώστε να ξέρει και η Αστυνομία πού μπορεί να παρεμβαίνει, τόνισε πως –εφόσον δεν το έχουν κάνει ακόμα- «ήρθε η ώρα να το κάνουμε εμείς». Δεδομένης δε της 'θετικής' αντίδρασης του πρωθυπουργού, ήδη αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, με κυβερνητικές πηγές να θεωρούν ως το πιο πιθανό σενάριο τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Η ίδια η κ.Διαμαντοπούλου, εξερχόμενη της Βουλής, πήγε ένα βήμα παρακάτω, μεταφέροντας στους δημοσιογράφους την εκτίμησή της ότι η αστυνομία έχει δικαίωμα παρέμβασης, εφόσον δεν έχουν καθοριστεί οι χώροι του ασύλου.


Θετική ήταν η αντιμετώπιση του πρωθυπουργού –καθώς αναφέρθηκε σχετικώς στη δευτερολογία του- και στην πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (που ήταν παρών μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό), να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Νομικών με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των καθηγητών κ.κ.Μανιτάκη και Αλιβιζάτου, που θα καταρτίσει ως το φθινόπωρο ένα 'σχέδιο διαδηλώσεων', στη φιλοσοφία της συμφιλίωσης του δικαιώματος της διαδήλωσης με τα άλλα δικαιώματα των πολιτών και με στόχο να μην κλείνει το κέντρο της Αθήνας, με την παραμικρή πορεία διαμαρτυρίας. Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, που ζήτησε να γίνουν μία δύο επιχειρήσεις – σκούπα της Αστυνομίας άμεσα, ώστε να τονωθεί η ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς στο κέντρο και να φανεί πως το σχέδιο της κυβέρνησης έχει αποτελέσματα. Στο ίδιο μήκος κύματος, 'αποτελέσματα αύριο' φέρεται να ζήτησε και ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα από την πλευρά της εμφάνισε ως πανέτοιμο το υπουργείο Εργασίας να 'χτυπήσει' το παρεμπόριο, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς μίλησε για έκπτωση 80% στα έργα αποκατάστασης παλαιών κατοικιών στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Το εγχείρημα του Θόδωρου Πάγκαλου πάντως να συντονίσει τους υπουργούς, που μέλλουν να αξιολογηθούν για τις δράσεις τους επί του θέματος σε νέο σχετικό υπουργικό συμβούλιο στα μέσα Σεπτεμβρίου, δυσχεραίνουν οι κακές σχέσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών. Υπενθυμίζεται για παράδειγμα η 'διάρρηξη' των σχέσεων μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή μετά την Υπατία, ή του πρώτου με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με αφορμή την Κερατέα. Αιχμές κατά του Χρήστου Παπουτσή έχει στο παρελθόν αφήσει και η Άννα Νταλάρα, 'χρεώνοντάς' του ότι δεν έχει προχωρήσει η κατατγραφή των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προσφάτως ο Χρήστος Παπουτσής 'στενοχώρησε' και την ηγεσία της Αστυνομίας, που καλείται να φορτωθεί το μεγαλύτερο 'βάρος'.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ