Αυστηρές ποινές για τους 3 υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν - iefimerida.gr

Αυστηρές ποινές για τους 3 υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα 'μηδενικής ανοχής' στέλνει η κυβέρνηση, σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς υπαλλήλων, ειδικά όταν αυτή συνδέεται με χρηματισμό.Με αφορμή τη σύλληψη χθες τριών υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης χρηματισμού τους, ήδη έχουν ληφθεί διοικητικά μέτρα και ακολουθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ηγεσία του «είναι αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς υπαλλήλων, επιβάλλοντας την ανάλογη τιμωρία, και ότι θα είναι αμείλικτη σε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς εντός των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον νέο νόμο (Μαρτίου 2011) για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σε περίπτωση χρηματισμού υπαλλήλου του ΣΔΟΕ προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως και δέκα έτη και δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ανεξαρτήτως του ύψους του συναλλασσόμενου ποσού.

Tα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι για απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στην περιοχή Ιεράς Οδού-Αιγάλεω. Iδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην κατοχή του ενός απο τους εφοριακούς, βρέθηκε την ώρα της σύλληψης και πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 85.570 ευρώ μαζί με πολυτελές αυτοκίνητο ( AUDI Q 5). Ολα κατασχέθηκαν. Απο την έρευνα προέκυψε οτι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν 10 ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν τα χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί, ηλικίας 48 ,48 και 45 ετών αντίστοιχα εξεβίασαν την επιχείρηση και ζήτησαν απο την ιδιοκτήτρια ποσό χιλίων (1000) ευρώ, για να βεβαιώσουν μόνο ελάχιστες παραβάσεις.

Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσό και όταν οι τρεις εφοριακοί έβγαιναν απο την επιχείρηση ελέγχθηκαν απο την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα και συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ