«Kομφούζιο» στη Βουλή για τα κέντρα κράτησης μεταναστών - iefimerida.gr

«Kομφούζιο» στη Βουλή για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

«Kομφούζιο» στη Βουλή για τα κέντρα κράτησης μεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνταση επικράτησε στη Βουλή κατά την έναρξη της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου που ρυθμίζει θέματα συμβάσεων για τα κέντρα πρώτης υποδοχής και τις εγκαταστάσεις κράτησης παράνομων μεταναστών, καθώς και τον τρόπο φύλαξής τους, με αφορμή το αν θα πρέπει ή όχι να γίνει ακρόαση των αρμοδίων φορέων, ειδικά της Θράκης.

Η επιμονή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η οποία ώθησε και τους δυο κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμφωνήσουν, απέκρουσαν την προσπάθεια προέδρου της αρμόδιας επιτροπής, που είναι βουλευτής της ΝΔ, Κυρικάκο Βιρβιδάκη, να συζητηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χωρίς να υπάρξει ακρόαση των αρμοδίων φορέων οι οποίοι αντιδρούν για τον τρόπο που επιχειρείται να επιλυθεί το εκρηκτικό πρόβλημα της μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, προσπάθησε να κάμψει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι η συζήτηση και ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν αναιρεί την δυνατότητα να υπάρξει και μια άλλη συζήτηση για το μεταναστευτικό, στην οποία θα παραστούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων.

Τελικά, η πίεση της αντιπολίτευσης δεν αναχαιτίστηκε και αποφασίστηκε να κληθούν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων για να τοποθετηθούν επί του θέματος, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Θράκης, της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ίδιας συζήτησης ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε ότι στο νομό Εβρου δεν θα δημιουργηθούν Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών αλλά μόνο Κέντρα Πρώτης Υποδοχής .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ