Κύμα... φυγής από το ΠΑΣΟΚ για κορυφαία στελέχη - iefimerida.gr

Κύμα... φυγής από το ΠΑΣΟΚ για κορυφαία στελέχη

Κύμα ...φυγής από το ΠΑΣΟΚ για κορυφαία στελέχη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές- απομακρύνονται από την Ιπποκράτους και επιλέγουν άλλους δρόμους για το μέλλον τους.

Στα φοιτητικά έδρανα επιστρέφει ο Πέτρος Ευθυμίου ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Ευθυμίου θα εγκατασταθεί για έναν χρόνο στην Βοστώνη προκειμένου να λάβει μέρος σε σεμινάρια μεταπτυχιακού προγράμματος μάστερ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Ο Πέτρος Ευθυμίου θα παρακολουθήσει το ίδιο σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το 1989-1990 μετά την πτώση της κυβέρνησης του πατέρα του, Ανδρέα.

Στις ΗΠΑ και μάλιστα στο ίδιο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μεταβαίνει και η Αννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να διδάξει σε σεμινάριο για θέματα Οικονομίας και Ευρωπαικής Πολιτικής ενώ θα παρακολουθήσει και σεμινάρια για την επιμόρφωσή της.

Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει απομακρυνθεί από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφού θεωρεί ότι απαξίωσε τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια είχε επιβάλλει στα Πανεπιστήμια υποστηρίζοντας τον νέο νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στο ΥΠΕΞ επιστρέφει και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος μετά από μια σύντομη σταδιοδρομία στην πολιτική επανεντάσσεται στο διπλωματικό σώμα απ' όπου είχε παραιτηθεί το 2007 για να πολιτευθεί.

Η διαδικασία επιστροφής του κ. Μπεγλίτη έχει ολοκληρωθεί και το νομικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών έχει αποφανθεί ότι ο πρώην υπουργός, παρά την παραίτησή του, μπορεί να επιστρέψει στη θέση του.

Το ζητούμενο τώρα είναι σε ποια θέση θα επιστρέψει ο κ. Μπεγλίτης και αναμένεται η σχετική απόφαση του νομικού συμβούλου του υπουργείου για το θέμα αυτό. Είναι σημαντικό ότι αν προσμετρηθούν στη διαδικασία προαγωγής τα χρόνια που απουσίασε από το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να πολιτευθεί τότε ο κ. Μπεγλίτης θα προαχθεί και θα μπορεί να προαχθεί σε πρέσβη. Αν δεν προσμετρηθούν, τότε ο πρώην υπουργός θα παραμείνει στον βαθμό που είχε όταν παραιτήθηκε και τα χρόνια που ήταν βουλευτής και υπουργός δεν θα μετρήσουν για την προαγωγή του.

Ο κ. Μπεγλίτης δεν εξελέγη βουλευτής Κορινθίας στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου και τοποθετήθηκε μέλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Προφανώς η επιστροφή του στο υπουργείο Εξωτερικών υποδηλώνει την πεποίθησή του ότι κλείνει τον κύκλο του στην πολιτική αφού δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος όντας δημόσιος υπάλληλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ