Το δείπνο με σφυρίδα και σορμπέ λεμονιού στη σκιά της Ακρόπολης - iefimerida.gr

Το δείπνο με σφυρίδα και σορμπέ λεμονιού στη σκιά της Ακρόπολης

Το δείπνο με σφυρίδα και σορμπέ λεμονιού στη σκιά της Ακρόπολης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φωνές ενθουσιασμού και φλας υποδέχτηκαν έκπληκτοι οι περαστικοί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αντώνη Σαμαρά που έφτασαν χθες το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης για να δειπνήσουν στη σκιά της Ακρόπολης.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης όταν ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έφτασαν με το ίδιο αυτοκίνητο και σταμάτησαν μπροστά στο Μουσείο. Τουρίστες που βρέθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια της άφιξής τους άρχισαν να τους φωτογραφίζουν ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έμειναν για αρκετή ώρα έξω από το Μουσείο παρακολουθώντας τις κινήσεις τους.

Οι δύο άντρες απόλαυσαν για αρκετή ώρα τη μοναδική θέα του βράχου της Ακρόπολης από τη βεράντα του εστιατορίου συζητώντας φιλικά και ανθρώπινα, παρατείνοντας έτσι το καλό κλίμα που είχε κυριαρχήσει στη συνάντησή τους νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία εξέτασαν όλα τα σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς παρέθεσε το προγραμματισμένο δείπνο στον ισχυρό άνδρα της Eυρωζώνης και στο τραπέζι παρακάθησαν -εκτός από τους συνεργάτες του κ. Γιούνκερ από την ομάδα του στο Eurogroup- ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταικούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καθώς και οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μουρμούρας και Σταύρος Παπασταύρου.

Για αρχή το μενού περιλάμβανε ντομάτα με μυρωδικά, φρέσκια σφυρίδα στη σχάρα γαρνιρισμένη με βραστά λαχανικά και λευκό κρασί περιορισμένης παραγωγής, ενώ για επιδόρπιο ο σεφ του εστιατορίου είχε επιλέξει σορμπέ λεμονιού.

Μετά το δείπνο, τους δύο άντρες ξενάγησε στο Μουσείο της Ακρόπολης ο διευθυντής του Δημήτρης Παντερμαλής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ