ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαδίζει στο δρόμο της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαδίζει στο δρόμο της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαδίζει στον δρόμο της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση βαδίζει στον δρόμο της πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών.

«Οι αναφορές στην ανάπτυξη και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων προσκρούουν στην ίδια τη λογική των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και στην οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Η στόχευση είναι πασιφανής: ακόμα πιο σκληρή εσωτερική υποτίμηση, κατάργηση του κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι επίσης ολοφάνερο πως η θρυλούμενη επιμήκυνση προϋποθέτει την απαρέκλητη εφαρμογή της μέχρι σήμερα υφεσιακής πολιτικής και σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με αλλαγή στο περιεχόμενο και στο χαρακτήρα αυτής της πολιτικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η έξοδος της Ελλάδας και της Ευρώπης από της κρίση περνά μόνο μέσα από την «ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, την επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος. Τη θέσπιση ενός αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την προστασία των δημόσιων αγαθών και τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ