Άλλος ένας δημοσιογράφος έχασε την ζωή του από πυρά καθεστωτικών στην Συρία - iefimerida.gr

Άλλος ένας δημοσιογράφος έχασε την ζωή του από πυρά καθεστωτικών στην Συρία

Άλλος ένας δημοσιογράφος έχασε την ζωή του από πυρά καθεστωτικών στην Συρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελειωμό δεν έχει η σφαγή αμάχων στον εμφύλιο που μαίνεται στην Συρία. Θύματα μεταξύ άλλων είναι και δημοσιογράφοι. Αυτήν την φορά άλλος ένας ρεπόρτερ, ο Μοσάμπ αλ Ονταάλα πυροβολήθηκε εξ επαφής από δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μετά την Γιαπωνέζα δημοσιογράφο, Μίκα Γιαμαμότο, η οποία σκοτώθηκε από πυρά καθεστωτικών την ώρα που μαγνητοσκοπούσε τις συγκρούσεις, αυτήν την φορά ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που υποστήριζε τους αντικαθεστωτικούς, φέρεται να έχασε την ζωή του.

Ο Μοσάμπ αλ Ονταάλα σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, εργαζόταν για την κρατική εφημερίδα Τισρίν πυροβολήθηκε εξ επαφής στο σπίτι του από στρατιώτες που έκαναν εφόδους από σπίτι σε σπίτι στη νότια συνοικία Ναχρ Αΐσα στην πρωτεύουσα, Δαμασκό.

Ωστόσο η καταγγελία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν οι αρχές στα ανεξάρτητα ΜΜΕ. Ο Ονταάλα ήταν ανάμεσα στους 40 και πλέον ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς και επιχειρήσεις του στρατού στην επαρχία της Δαμασκού, όπου ο στρατός χρησιμοποίησε άρματα μάχης κι επιθετικά ελικόπτερα στις επιθέσεις του με στόχο αντάρτες.

«Το καθεστώς μοιάζει να έχει υιοθετήσει μια συστηματική πολιτική δολοφονίας των δημοσιογράφων και ακτιβιστών των κοινωνικών μέσων» του Διαδικτύου, ανέφερε ο Μασούντ Άκο, επικεφαλής της επιτροπής δημόσιων ελευθεριών της Ένωσης Σύρων Δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ