Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται για ένα χρόνο το Κύπελλο του Σπύρου Λούη - iefimerida.gr

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται για ένα χρόνο το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται για έναν χρόνο το Ασημένιο Κύπελλο του Σπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται για τον επόμενο χρόνο το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη, με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τέσσερις μήνες μετά την απόκτησή του, να εκπληρώνει την συγκεκριμένη του δέσμευση.

Το Κύπελλο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό από το Ίδρυμα στις 28 Αυγούστου και για έναν χρόνο θα παραμείνει στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το Κύπελλο θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Το Ίδρυμα εκπληρώνει κατ' αυτό τον τρόπο τη δέσμευσή του να καταστήσει το Κύπελλο ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.

«Πιστεύοντας ότι το ιστορικό αυτό Κύπελλο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, το Ίδρυμα αποσκοπεί, μέσα από αυτήν την έκθεση, να προβάλει διεθνώς το ελληνικό πνεύμα, καθώς και τον έντονο συμβολισμό του Κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα πολυτιμότερα τεχνουργήματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευσθούν από όσα αυτό συμβολίζει: την αγωνιστικότητα, τη νίκη και τελικά, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρει ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Μισέλ Μπρεάλ, το Ασημένιο Κύπελλο που απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 της Αθήνας, θα φιλοξενείται για ένα χρόνο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, και θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ