Κομισιόν: Περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα για να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Κομισιόν: Περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα για να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα

Κομισιόν: Περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα για να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την αξιολόγηση της Τρόικα τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο Κόνορ, η Επιτροπή αναμένει την έκθεση της Τρόικα, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί παραχώρησης περισσότερου χρόνου στην χώρα μας.

«Στη βάση αυτής της αξιολόγησης», πρόσθεσε, «το Eurogroup θα είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις που θα αφορούν τέτοιου είδους ζητήματα».

«Δεν θα έχουμε λύση την Παρασκευή. Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και θα αποφασίσουμε μετά», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, από το Κισινάου της Μολδαβίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Σύμφωνα δε με την γερμανική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η καγκελάριος επανέλαβε ότι ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

«Προσέρχομαι στις συνομιλίες με συναίσθηση του ότι πρέπει να τα καταφέρουμε, του ότι κάθε εταίρος τηρεί τις υποχρεώσεις του», τόνισε η κυρία Μέρκελ και ανέφερε ότι η συζήτηση εντός της Ευρωζώνης δεν αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα, αλλά και «βαθύτατα πολιτικά». Επισήμανε δε ότι «αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη, προκειμένου να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν, είναι η αξιοπιστία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ