Θορυβημένη η Δύση από την Σύνοδο των Αδεσμεύτων που θα γίνει στην Τεχεράνη - iefimerida.gr

Θορυβημένη η Δύση από την Σύνοδο των Αδεσμεύτων που θα γίνει στην Τεχεράνη

Θορυβημένη η Δύση από την Σύνοδο των Αδεσμεύτων που θα γίνει στην Τεχεράνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τεχεράνη αναμένεται να είναι ο πρώτος προορισμός του Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτός Βορείου Κορέας ως ηγέτης της χώρας του, όπου και αναμένεται να παραστεί στην σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Η συγκεκριμένη σύνοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ιράν από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου, με βασικό θέμα συζήτησης την κρίση και τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Υπενθυμίζεται πως ο στόχος του Κινήματος των Αδεσμεύτων ήταν αρχικά να είναι η τρίτη επιλογή απέναντι στο ΝΑΤΟ της Δύσης και στο Ανατολικό Μπλοκ και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται συνολικά 120 χώρες.

Πάντως το γεγονός πως η συγκεκριμένη Σύνοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη, έχει δημιουργήσει αρκετές ενοχλήσεις στην Δύση και κυρίως στις ΗΠΑ οι οποίες υποστηρίζουν πως το Ιράν δεν είναι ικανό και άξιο για να φιλοξενήσει μία σύνοδο κορυφής στο έδαφός του.

Μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ ενοχλούνται και από την παρουσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη καθώς τόσο η χώρα του όσο και το Ιράν έχουν πυρηνικά προγράμματα τα οποία θεωρούνται από την διεθνή κοινότητα ως απειλή για την ειρήνη και την διεθνή ασφάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ