Σκορπίνες με ραδιενέργεια 258 φορές πάνω από το όριο ψαρεύτηκαν στην Ιαπωνία - iefimerida.gr

Σκορπίνες με ραδιενέργεια 258 φορές πάνω από το όριο ψαρεύτηκαν στην Ιαπωνία

Σκορπίνες με ραδιενέργεια 258 φορές πάνω από το όριο ψαρεύτηκαν στην Ιαπωνία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραδιενέργεια σε επίπεδα ρεκόρ, μέχρι και 258 φορές υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο, καταγράφηκε σε σκορπίνες που ψαρεύτηκαν στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, στο ύψος του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Co (TEPCO), τα ψάρια αυτά ψαρεύτηκαν την 1η Αυγούστου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα και από την εξέταση που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένα με καίσιο που έφτανε τα 25.800 μπεκερέλ ανά κιλό, δηλαδή σε επίπεδο δηλαδή 258 φορές υψηλότερο από το όριο που έχει θέσει η ιαπωνική κυβέρνηση για τα τρόφιμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ραδιενέργειας ήταν 18.700 μπεκερέλ ανά κιλό και είχε εντοπιστεί σε μετρήσεις που έγιναν σε σολομούς, που είχαν ψαρέψει, επίσης στα ανοιχτά της Φουκουσίμα.

Από τις αρχές Ιουνίου οι Ιάπωνες ψαράδες επιτρέπεται να ψαρεύουν διάφορα είδη ψαριών και μεδουσών σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό. Μέχρι στιγμής στα αλιεύματα αυτά έχουν καταγραφεί πολύ μικρά ποσοστά ραδιενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι πεταλούδες που ζουν γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχουν υποστεί μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ