Oι Πέρσες του Αισχύλου απόψε στο Άλσος Βεΐκου για μία μοναδική παράσταση - iefimerida.gr

Oι Πέρσες του Αισχύλου απόψε στο Άλσος Βεΐκου για μία μοναδική παράσταση

Oι Πέρσες του Αιχύλου απόψε στο Άλσος Βεϊκου για μία μοναδική παράσταση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Πέρσες του Αισχύλου παρουσιάζονται απόψε στο Άλσος Βεΐκου για μία μοναδική και πολλά υποσχόμενη παράσταση με γνωστούς πρωταγωνιστές και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

Πρόκειται για το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου και θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία, καθώς και η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα.

Το έργο πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα, παρουσιάζοντας μία άλλη οπτική της πασίγνωστης μάχης. Μάλιστα η θεματολογία του είναι ιδιαίτερα ανατρεπτική αν αναλογιστεί κανείς ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό, μόλις 7 χρόνια μετά την μάχη αυτή.

Η αποψινή παράσταση είναι βασισμένη στη μετάφραση του Κώστα Πολιτόπουλου και σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Θα παιχτεί στα πλαίσια του 10ου φεστιβάλ Γαλατσίου και αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία, αφού στηρίζεται σε πολύ δυνατό καστ και ικανούς συντελεστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ