Η κόρη του ματιού μαρτυρά τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ατόμου - iefimerida.gr

Η κόρη του ματιού μαρτυρά τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ατόμου

Η κόρη του ματιού μαρτυρά τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ατόμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι η διαστολή της κόρης του ματιού αποκαλύπτει τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ατόμου

Οι επιστήμονες του Πανεπιστήμιο του Κορνέλ στις ΗΠΑ μελέτησαν εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες, στρέιτ και γκέι και τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η διαστολή της κόρης όταν βλέπουν μια σεξουαλική εικόνα είναι αντίστοιχη της διέγερσης των σεξουαλικών τους οργάνων.

Η νέα έρευνα είναι το πρώτο πείραμα του είδους σε μεγάλη κλίμακα που αποδεικνύει την ταύτιση της διαστολής της κόρης των ματιών με αυτό που οι άνθρωποι δηλώνουν ότι τους προκαλεί σεξουαλική διέγερση.

«Αν ένας άνδρας δηλώνει στρέιτ, η κόρη του διαστέλλεται με τις εικόνες γυναικών. Αν δηλώνει γκέι, αυτό συμβαίνει με τις εικόνες ανδρών», λέει ο Ριτς Σάβιν-Γουίλιαμς, αναπτυξιακός ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Οι κόρες των ματιών γενικά διαστέλλονται με οτιδήποτε όμορφο κι αγαπημένο βλέπει ο άνθρωπος, είτε πρόκειται για ένα αγαπημένο του πρόσωπο είτε για ένα αντικείμενο τέχνης. Η διαστολή είναι σημάδι ότι ξυπνάει το αυτόνομο νευρικό σύστημα, που ελέγχει τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή.

Συνήθως, οι ερευνητές μελετούν τη σεξουαλική διέγερση μετρώντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα των εθελοντών. Στους άνδρες αυτό γίνεται με τη μέτρηση της περιφέρειας του πέους και στις γυναίκες με μια συσκευή που μετρά την αλλαγή στην πίεση των αιμοφόρων αγγείων στα τοιχώματα του κόλπου. Ομως, κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους μελέτες, ενώ άλλοι δεν διεγείρονται όταν βρίσκονται σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Έτσι οι επιστήμονες στο Κορνέλ δοκίμασαν μία πρωτοποριακή μέθοδο. Διάλεξαν 165 άνδρες και 160 γυναίκες, στρέιτ, γκέι και αμφιφυλόφιλους, και τους έδειξαν βίντεο με ανδρικό και γυναικείο αυνανισμό. Παράλληλα, κατέγραφαν τη διαστολή της κόρης των ματιών τους με ειδικές κάμερες, ενώ τους έβαλαν να δηλώσουν γραπτά τα συναισθήματά τους.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν εντυπωσιακό αφού απέδειξε και πειραματικά αυτό που υποψιάζονταν οι άνθρωποι ήδη από τον 19ο αιώνα, δηλαδή την απόλυτη συσχέτιση της διαστολής της κόρης των ματιών με τη σεξουαλική διέγερση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ